آسانسور بالابر کارگاهی یکی از کاربردیترین انواع آسانسور برای استفاده در ساختمانهای مسکونی و خصوصا تجاری است. این محصول از نظر قدرت و تحمل بار، امتیاز مناسبی را دریافت میکند. از این دستگاه در صنایع خودروسازی، حمل و نقل، ساخت و ساز، معادن و صنایع خردهفروشی استفاده میشود. در این مقاله اطلاعات مفیدی درباره ماهیت این نوع آسانسور، نحوه کار آن، کاربردهای آن، انواع آسانسور کارگاهی، مزایای استفاده از آسانسور کارگاهی، ایمنی و تعمیر این نوع بالابر وجود دارد.
در یک دستهبندی 2 نوع آسانسور وجود دارد: آسانسور بالابر کارگاهی و آسانسور کششی. آسانسور کششی از طنابها یا تسمههای فولادی بر سیستم قرقره استفاده میکند. در مقابل آسانسورهای کارگاهی توسط جک هیدرولیک تغذیه میشوند. این نوع جکها پیستونهای سیالی هستند که داخل یک سیلندر حرکت میکنند.
آسانسور بالابر کارگاهی چگونه کار میکند؟
بر خلاف آسانسور کششی، سیستم هیدرولیک از ماشین بالابر استفاده نمیکند. در عوض این دستگاهها از فشردهسازی مایعات(روغن یا آب) برای ایجاد حرکت استفاده میکنند.
چه نوع ساختمانهایی از آسانسور بالابر کارگاهی استفاده میکنند؟
تقریبا در هر نوع ساختمانی میتوانید از آسانسور کارگاهی استفاده کنید. با این حال 2 عامل وجود دارد که ارتفاع آنها را محدود میکند.
آسانسور کارگاهی به مقدار زیادی انرژی برای بالا بردن کابین نیاز دارد. به همین دلیل است که این نوع آسانسور در ساختمانهای بلند یافت نمیشود.
این نوع بالابر با سرعت کم و بسیار کندی حرکت میکند.
به این 2 دلیل که ذکر شد، آسانسورهای کارگاهی فقط برای ساختمانهایی مورد استفاده قرار میگیرند که حداکثر 7 طبقه دارند.
همه آسانسورهای کارگاهی به صورت یکسان ساخته نمیشوند. آسانسورهای کارگاهی انواع مختلفی دارند که هر یک دارای سیستمی منحصربهفرد هستند. در ادامه به انواع آسانسور کارگاهی اشاره میکنیم.
کارگاهی سوراخدار
در این نوع آسانسور، سیلندرهای هیدرولیک به داخل زمین کشیده میشوند و در داخل یک سوراخ حفرشده قرار میگیرند. کابین آسانسور روی یک پیستون نصب میشود که داخل سیلندر حرکت میکند.
کارگاهی بدون سوراخ
در ساختمانها و مناطقی که سوراخ کردن و حفاری زمین ممکن نیست، امکان استفاده از آسانسور کارگاهی بدون سوراخ وجود دارد. با این حال این نوع آسانسور برای بیش از 40 دقیقه سفر مناسب نیست.
کارگاهی طنابدار
آسانسور کارگاهی طنابدار برای حرکت کردن از کابلها و یک پیستون متصل به شیار استفاده میکند.
مزایای استفاده از آسانسور بالابر کارگاهی
استفاده از آسانسور کارگاهی برای شما و ساختمانتان مزایایی دارد که شامل موارد زیر میشوند.
نصب سریعتر نسبت به سایر آسانسورها
هزینه کمتر برای نصب و نگهداری عالی برای حمل بارهای سنگین
اشغال کردن فضای کمتر
حمل اجسام با وزن سنگین
شاید تا به حال چندین بار سوار آسانسور کارگاهی شده باشید اما میدانید که این دستگاه چگونه کار میکند؟ توجه داشته باشید که این نوع آسانسور هم در ساختمانهای تجاری و هم در ساختمانهای مسکونی قابل استفاده است.
بر خلاف آسانسورهای کششی یا طنابدار، این نوع آسانسور از "اصل پاسکال" برای جابهجا شدن استفاده میکند. طبق این اصل، زمانی که فشار در هر نقطه از یک سیال محصور افزایش مییابد، در نقاط دیگر ظرف هم افزایش فشار یکسانی وجود دارد.
استفاده از آسانسور بالابر کارگاهی برای ساختمان مسکونی
این نوع آسانسور برای ساختمانهای کمطبقه مناسب است. این دستگاهها به تعمیر و هزینه کمتری برای نصب نیاز دارند. برای نصب این دستگاه به جرثقیل و سقف هم نیازی نیست و این به معنای اختلال کمتر در ساختمان شماست.
استفاده تجاری از آسانسور بالابر کارگاهی
به همان دلایلی که آسانسور کارگاهی برای ساختمان مسکونی مناسب است، آن را برای ساختمانهای تجاری هم پیشنهاد میکنیم. ساختمانهای بلند با طبقههای زیاد به آسانسورهای کششی نیاز دارند؛ زیرا نیازمند طول بیشتر و قدرت بیشتری برای سفر در طبقات هستند. در مقابل بسیاری از ساختمانهای تجاری تا 5 طبقه میتوانند از آسانسور کارگاهی استفاده کنند.
علاوه بر ارزان بودن نصب آسانسور کارگاهی، قابلیت حمل بارهای سنگین هم از امتیازهای آن محسوب میشود. آسانسور کارگاهی چه برای حمل افراد و نیرو کار باشد و چه برای حمل کالاها، توانایی جابهجا کردن وزن سنگین را دارد.
آسانسور بالابر کارگاهی مانند هر دستگاه دیگری برای استفاده نیاز به رعایت نکات خاصی دارد:
هنگام استفاده از آسانسور، نیروهای کار باید در یک طرف بایستند.
ظرفیت آسانسور نباید اضافه بار داشته باشد.
کف زیر آسانسور باید عاری از گریس یا روغن باشد از خطر لغزش جلوگیری شود.
بالابر باید از خطوط و منابع برق دور باشد.
سطح روغن در بالابرهای کارگاهی باید به طور دورهای بررسی شود.
در صورت مشاهده هر نشانهای از خراب بودن آسانسور، افراد باید از آن خارج شوند.
بالابر کارگاهی از ایمنترین دستگاهها در بین همه آسانسورهاست. این نوع بالابر دارای چندین ویژگی داخلی برای عملکرد ایمن است. آسانسور مورد بحث دارای یک کلید کنترل جریان برای جلوگیری از سرعت بیش از حد در جهت پایین، یک تایر پمپ برای نظارت بر زمان سفر بین فرود و یک سیستم ترمز آنی است.
درست است که آسانسورهای کارگاهی نسبت به سایر آسانسورها به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارند ولی این به معنای عدم نیاز آنها به تعمیر نیست. این نوع دستگاه باید به طور منظم و سالانه مورد بررسی و نظارت قرار بگیرد.
تعمیر و نگهداری درست بالابر کارگاهی میتواند عمر دستگاه شما را تا حد زیادی افزایش دهد و از خرابی بیشتر جلوگیری کند. به طور کلی آسانسورها، نیاز به مراقبت ویژه مکانیکی دارند. افرادی که این نوع دستگاهها را تعمیر میکنند باید تکنسینی حرفهای و باتجربه باشند. تعمیر و نگهداری معمولی بالابر کارگاهی شامل بررسی کامل آسانسور، سیستمهای کنترل، بازرسی پمپ هیدرولیک و بررسی کیفیت سواری میشود.
در نهایت همانطور که گفتیم اگر کار شما نیازمند حمل افراد یا اجسام با وزن سنگین است، آسانسور بالابر کارگاهی برای شما مناسب است. این دستگاه برای مکانهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد و محدودیت خاصی ندارد. نکته مهم در خصوص این نوع بالابر، تعداد طبقه ساختمان مورد نظر شماست. اگر ساختمان تجاری یا مسکونی شما تعداد طبقات زیادی دارد، احتمالا باید آسانسور دیگری را برای نصب انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که این نوع بالابر نیاز به بررسی و تعمیرات مرتب دارد. در این صورت میتوانید اطمینان داشته باشید که دستگاه تا سالها همراه شما خواهد بود و بادوام است.
سفارشات خاص شما را پذیرا هستیم
شما می توانید به صورت 24 ساعته جهت مشاوره و استعلام قیمت پیام بگذارید. تیم طراحی و مهندسی ایران بالابر پذیرای سفارشات شماست
سریع ، راحت و پیشرفته محصولتان را بیابید
کافیست مشخصات محصول را انتخاب کنید ، ما راهنماییتان می کنیم.
محصول مرتبط به این مقاله یافت نشد
مقاله مرتبط به این مقاله یافت نشد