توضیحات
- نیاز به تامین حداقل چاله (60cm) در میان دستگاه های خودروبر
- قابلیت انتقال خودرو بین طبقات تا ارتفاع 14 متر
- نیاز به آهن کشی و ریل گذاری
- قابلیت جایگذاری کابین و درب طبقات از نوع آکاردئونی ، لولا و ...
- امکان اخذ گواهینامه ی استاندارد
- اشغال حداقل فضا جهت جایگذاری پاوریونیت (Power unit)
- مجهز به Hand pump ( پمپ دستی ) جهت پایین آوردن کابین یا کفی در زمان قطع برق
- مجهز به Rupture valve ( سوپاپ ایمنی هیدرولیک )
- دارای کاراسلینگ مجهز به Parachute ( ترمز ضد سقوط )
توضیحات
آسانسور خودروبر
یکی از انواع آسانسورها، آسانسور های خودروبر یا ماشین بر می باشد و به آسانسور هایی اطلاق می گردد که به منظور به حرکت در آوردن اتومبیل ها در جهت عمودی در مکان هایی همچون نمایشگاه های خودرو، آپارتمان ها، گاراژ ها،پارکینگ های عمودی و … به کار برده می شوند. آسانسور های خودروبر انواع مختلفی دارد که از این میان می توان به دو مدل ، کششی و هیدرولیکی اشاره نمود. آسانسور خودروبر هیدرولیک عموماً در آپارتمان های بیشتر از 3 طبقه، استفاده می گردند؛ ظرفیت حمل بار آسانسور خودروبر هیدرولیک از 3 تا 25 تن می باشد، که به طبع با افزایش ظرفیت حمل بار، قیمت آسانسور خودروبر نیز افزایش می یابد.
موارد استفاده از آسانسور خودرو
با توجه به علاقه روز افزون افراد و خانواده ها به خرید خودرو،که گاهی اوقات یک خانواده چندین خودرو دارد، و افزایش تعداد خودروها ، نیاز روز افزون به پارکینگ مشاهده می گردد پس سازندگان و طراحان ساختمان ها و برج ها مجبور به در نظر گرفتن طبقات و فضای بیشتر برای پارکینگ خودرو ها می باشند. موارد زیادی در طراحی پارکینگ تاثیرگذار می باشد، از جمله قیمت و متراژ زمین. همچنین در صورت استفاده از سطح شیب دار برای ساخت پارکینگ خودرو، بازده ساختمان و طبقات کاهش می یابد، این موضوع در ساختمان های با طبقات بیشتر به معنای در نظر گرفتن طبقات بیشتر برای پارکینگ و هزینه و خرج بیشتر می باشد، درنتیجه استفاده از آسانسور خودروبر در طراحی ساختمان ها بسیار حایز اهمیت می باشد. سازندگان و طراحان ساختمان می توانند به جای ساخت طبقات اضافه برای پارکینگ و صرف وقت و هزینه های گاه سرسام آور از آسانسور خودروبر استفاده نمایند. همچنین شهرداری ها نیز می توانند برای حل معضل پارکینگ در مکان های پرازدحام از آسانسور خودرو استفاده نمایند.
مزایای استفاده از آسانسور خودرو چیست؟
در ذیل به تعدادی از مزایای استفاده از آسانسور خودروبر اشاره شده است:
- ایمنی بالا
- جابه جایی بسیار نرم و بی صدا
- عدم استفاده از موتورخانه در بالا
- فشار کم تر به سازه ساختمان
- صرفه جویی در فضای آپارتمان
- هزینه بسیار پایینتر
انواع آسانسور خودروبر
آسانسور خودروبر هیدرولیک:
عموماً در مکان های کوچک از آسانسور خودروبر هیدرولیک به علت مزایایی مانند ضریب ایمنی بالا و امکان تنظیم اتاق استفاده می گردد.
آسانسور خودرو کششی:
با توجه به دارا بودن تکنولوژی بالا و هزینه مصرفی پایین از آسانسور های خودروبر کششی استفاده می گردد. کاهش ابعاد و وزن آسانسور خودروبر، حداکثر استفاده از فضا، لرزش و نویز کم و عملکرد پایدار از مزایای این نوع از آسانسور ها می باشد. تکنولوژی آسانسور خودرو کششی مانند تکنولوژی به کار رفته در آسانسورهای سنتی می باشد ولی به طور کلی آسانسور خودرو هیدرولیکی از نظر طراحی و صرفه جویی در انرژی در بلندمدت مناسب تر می باشد.
از چه روش هایی برای اجرای آسانسور خودرو هیدرولیکی استفاده می گردد؟
مستقیم
مستقیم از قسمت پایین:
- پرقدرت و ساده
- حداقل فضای ایجاد شده
- کم ترین عرض چاه
مستقیم از کنار با استفاده از دو جک:
- تعداد جک مورد نیاز 2 عدد
- نیاز به حفر چاه در حدود 1.5 متر کم تر از حالت قبل
غیر مستقیم با دو جک
- تعداد جک مورد نیاز 2 عدد
- عدم استفاده از چاه
- نیاز به کارسلینگ
- نیاز به عرض چاه بیشتر از مدل مستقیم
نکات لازم جهت طراحی آسانسور خودروبر
مشورت با متخصصان مجرب
در امر طراحی و اجرای آسانسور خودروبر حتماً باید از نظرات و تجربیات متخصصان قبل ازخرید استفاده نمود. شرکت مهندسی اوج صنعت پردیس، در سال 1385 به ثبت رسید. از سال 1389 فعالیت خود را با نام تجاری ایران بالابر در زمینه ی تولید آسانسور صنعتی و بالابر نفربر آغاز نمود ؛ سپس در سال 1392 با طراحی اولین آسانسور خودروبر مدل قیچی پا به عرصه ی تولید خانواده ی بالابر های قیچی (Scissor) از جمله بالابر متحرک ( قیچی ) متر گذاشت . همچنین ایران بالابر از سال 1395 با شعار کاملترین مجموعه ی بالابری کشور دامنه ی تولیدات خود را گسترش داده است ، به طوریکه هم اینک اولین و تنها تولیدکننده ی بالابر خودکششی در کشور محسوب میشود. متخصصین ما می توانند شما را در انتخاب نوع آسانسور خودروبر یاری دهند. همچنین می توانید برای دریافت لیست قیمت آسانسور خودروبر به سایت شرکت ما مراجعه نمایید.
روش اجرای آسانسور خودروبر
قیچی
مستقیم مرکزی
دوبل بغل
لیفتراکی
ابعاد و ظرفیت آسانسور خودرو
در این قسمت ابعاد چاه و کابین آسانسور خودروبر هیدرولیک را به دلیل اینکه نسبت به بقیه انواع آسانسور رایج تر می باشد، مورد بررسی قرار می دهیم. نحوه اتصال جک حتما باید بطور مستقیم از زیر باشد. ظرفیت آسانسورهای خودروبر معمولاً بین 3 تا 7 تن می باشد که دارای حداکثر ۱۰ متر طول برای جک تک مرحله ای می باشد. – ابعاد کابین در آسانسورهای خودروبر معمولاً به عرض 230 تا 300 سانتیمتر و عمق 450 تا 650 سانتیمتر میباشد.
فضای موردنیاز برای چاه آسانسور خودرو
50 تا 100 سانتیمتر + عرض کابین = عرض چاه (متناسب با نوع در آسانسور) 40 تا 50 سانتیمتر + عمق کابین = عمق چاه
در حالت جک از زیر
در قسمت پایین چاه، یک حفره برای قرارگیری یک جک به قطراسمی 50 سانتیمتر و دقیقا در قسمت مرکز ثقل کابین آسانسور خودروبر هیدرولیک تعبیه میگردد که عمق آن برای جک تک مرحله ای 50 سانتیمتر به علاوه طول مسیر حرکت آسانسور خودروبر هیدرولیک در نظر گرفته می شود.نیازی به حفر چاه برای حالت جک بغل غیر مستقیم نمی باشد.
موتورخانه آسانسور خودروبر هیدرولیک
عموماً در کنار چاه آسانسور خودروبر هیدرولیک موتورخانه تعبیه می گردد. یکی از مزایای این نوع طراحی سیستم این است که ، موتورخانه می تواند تا حداکثر 11 متر با چاه آسانسور فاصله داشته باشد. موتورخانه از ارتفاعی حداقل 3 متر و ابعادی حدود 3 × 3 متر برخوردار می باشد.
درب آسانسور خودروبر
در آسانسورهای خودروبر هیدرولیک شامل موارد ذیل است: مدل در آسانسور گیوتینی مدل در آسانسور کشویی مدل در آسانسور تلسکوپی، سانترال یا تلسکوپی – سانترال
با تشکر از گروه مهندسی ایران بالابر